O nama

OPG Namjesnik Mladen, obiteljsko je pčelarstvo s tradicijom dugom više od stotinu godina.

Počeo je djed pa nastavio otac koji je među prvima u našoj regiji modernizirao pčelarenje i imao čitav niz inovacija. On je primjenom nove tehnologije i izumom nove košnice još 1974. godine koja je tada nazvana „Namjesnikova košnica“ dao veliki doprinos razvoju pčelarstva na području tadašnje Jugoslavije. Za svoj doprinos pčelarstvu primio je čitav niz priznanja, a najveće mu je bilo priznanje „Napredni pčelar Jugoslavije“ koje je primio od tadašnjeg Predsjednika Republike.

Od 1987. godine nasljeđuje ga sin Mladen Namjesnik koji sa svojom obitelji dalje nastavlja širiti i modernizirati posao pčelarstva.

Trenutno je u našem Obiteljskom gospodarstvu četiri zaposlenika, a proširivanjem djelatnosti na ruralni turizam, za koji smo dobili i potporu ulaganja EU preko mjere 6.2.1, planiramo zapošljavanje još dvoje djelatnika.

Danas smo jedni od najvećih proizvođača meda i proizvoda od meda u Hrvatskoj. Pčelarimo sa 480 košnica koje selimo diljem Lijepe naše pa samim time imamo veći asortiman proizvoda i više vrsta meda.

Od 1995. sve naše proizvode punimo u visoko higijenskim uvjetima u registriranoj punionici meda koje prodajemo na kućnom pragu, u manjim trgovinama i u našoj trgovini u Varaždinu.
Asortiman proizvoda smo s vremenom proširili. Tako danas osim meda proizvodimo i cvjetni prah – pelud, propolis, mješavine meda i pčelinjih proizvoda, svijeće od pčelinjeg voska, pića na bazi meda – mednu rakiju, višnjevac s medom i orahovac s medom te voćne rakije.

Naši proizvodi su godinama priznati i prepoznati od naših kupaca, a kvaliteta je dokazana i na ocjenjivanima posljednjih dvadeset godina, gdje smo primili brojna priznanja i nagrade.
Na natjecanjima i ocjenjivanjima meda u Hrvatskoj i Sloveniji smo primili više od 50 nagrada, priznanja te zlatnih i srebrnih medalja. Najviše za med, ali i za ostale proizvode primili smo brojna priznanja i nagrade. Medna rakija je bila šampion kvalitete dvije godine uzastopno – proglašena najboljom mednom rakijom u Hrvatskoj.

Najveće priznanje za med dobili smo 12.05.2019. godine kada smo na najvećem svjetskom ocjenjivanju meda, LIHA 2019 u Londonu, jedini iz Hrvatske u konkurenciji 142 uzoraka iz 30 država cijelog svijeta, osvojili tri zlatne medalje za kvalitetu meda. Naš med od bagrema, lipe i velebitskog vrijeska je na tom ocjenjivanju po sortama bio najbolji na svijetu.

Tim nagradama je potvrđena kvaliteta našeg meda u svijetu, ali iza cijelo Hrvatsko pčelarstvo je to potvrda da imamo uvjete za vrhunsku kvalitetu te da se možemo mjeriti s najboljima na svijetu.

Košara Artikl uklonjen. Vrati nazad
  • No products in the cart.